Yönetim

Sakarya Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu

YÖNETİM KURULU_SAUAYM

Afet Yönetim Merkezi yönetim organları şunlardır:

  1. Müdür.
  2. Yönetim Kurulu.
  3. Danışma Kurulu.

Müdür

  1. Müdür, Üniversitenin Mühendislik Fakültesinden konu hakkında deneyimi olan ilgili öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Süresi biten Müdür aynı usulle yeniden görevlendirilebilir.
  2. Yönetim Kurulu üyesi öğretim üyeleri arasından en çok iki kişi müdür yardımcısı olarak Müdür tarafından görevlendirilir. Müdürün görevi başında olmadığı zamanlarda, görevlendireceği yardımcılarından biri Müdürlüğe vekâlet eder.

Müdürün görevleri

Müdürün görevleri şunlardır:

  1. Yönetim ve Danışma Kurullarını toplantıya çağırmak ve bu kurullara başkanlık etmek.
  2. Merkeze bağlı ihtisas gruplarının ve idari personelin düzenli ve etkin çalışmasını sağlamak.
  3. Merkezin yıllık çalışma raporunu, bir sonraki yılın çalışma program taslağını ve bütçe önerisini Yönetim Kuruluna sunmak.

 Yönetim Kurulu

  • Yönetim Kurulu, Rektörün önerisi üzerine Üniversite Yönetim Kurulunca atanacak konu ile ilgili en az beş, en çok yedi öğretim üyesi/öğretim elemanlarından oluşur.
  • Yönetim Kurulunun görev süresi üç yıldır. Süresi biten üye aynı usulle yeniden görevlendirilebilir. Herhangi bir nedenle görevden ayrılan üyenin yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere başka bir üye görevlendirilir.
  • Yönetim Kurulu, Müdürün çağrısı üzerine en az iki ayda bir toplanır.

Afet Yönetim Merkezi Yönetimi Kurulunun görevleri

Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

  1. Merkezin çalışmaları ve yönetimi ile ilgili kararlar almak.
  2. İhtisas gruplarının kuruluş ve çalışmaları ilkelerini belirleyen yönergeler hazırlamak.
  3. Üniversitedeki fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, bölümler ve diğer birimler arasında işbirliği gerektiren çalışmaların yürütülmesini sağlamak amacıyla protokoller hazırlamak.
  4. Müdürün hazırlayacağı yıllık çalışma raporunu değerlendirmek, bir önceki yıla ait çalışma raporu ile değerlendirme sonuçlarını Üniversite Yönetim Kuruluna sunmak.
  5. Müdür ve Danışma Kurulunun görüş ve önerilerini değerlendirerek bir sonraki yılın çalışma programını hazırlamak.
  6. Yurt içi ve yurt dışı kuruluşlarla ortaklaşa yürütülecek çalışmaların temel ilkelerini belirlemek.
  7. Müdür tarafından hazırlanan bütçe önerilerini incelemek ve uygun bulduğu takdirde Rektörün onayına sunmak.
  8. Kurslara ve özel uzmanlık kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim programlarına katılanlara verilecek sertifika konusundaki ilkeleri belirlemek ve Senatonun onayına sunmak.

 Danışma Kurulu

  • Danışma Kurulu, yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde konu ile ilgili uzmanlardan, kamu ve özel sektör kuruluşlarında alanında kendisini kanıtlamış kişiler arasından Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Rektör tarafından davet edilerek oluşturulur.
  • Danışma Kurulunun görevi, Merkezin çalışmalarına yön vermek, eleştiri ve önerilerde bulunmaktır.
  • Danışma kurulunun üye nitelikleri, çalışma süreleri, toplanma zamanı ve sıklığı ile çalışma yöntemleri, Merkez Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve Rektör tarafından onaylanan yönerge ile düzenlenir.