Deprem ve Taşkın Seminerleri

0
1405

Sakarya Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi afet farkındalığı oluşturma ve deprem haftası kapsamında Sakarya 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi’nde deprem ve taşkın seminerleri  ile simulasyon eğitimi verdi.

Deprem Semineri

27 Şubat 2017 Pazartesi günü Merkez müdürü Prof.Dr. Murat UTKUCU tarafından “Depremlere ve Deprem Afetine Bilimsel Bakış” konulu bir seminer verdi.

Taşkın ve Sel Simülasyon Eğitimi

8 Mart 2017 Çarşamba günü Merkez Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Emrah DOĞAN ve yönetim kurulu üyesi Yard. Doç. Dr. Osman SÖNMEZ tarafından taşkın ve sel afet farkındalığı oluşturma bağlamında bir seminer verilmiş ve ardından bünyemizde bulunan cihazla “Taşkın ve Sel Afet Simülasyon Eğitimi” yapılmıştır. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği similasyonda, bir sel anında, dere yataklarına yapılan evlerin nasıl zarar göreceği, bu taşkınlardan korunmak için yapılması gerekenler konusunda görsel olarak bilgi verildi.

Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce, Deprem haftası münasebetiyle, 7 Mart 2017 Salı günü, “Afet Bilinci Oluşturma” amaçlı sergi/tanıtım ve seminer faaliyetleri yapılmıştır.